Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Pixbo IBF F03 (GAMMAL)

Följ

F03 (GAMMAL)

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pixbo IBF
Innebandy
F03 (GAMMAL)
Tabell
Lag M V O F P
1 Pixbo F03 5 5 0 0 17
2 ALE IBF F303 1 0 0 1 0
3 IBF Hedemora F03 2 0 0 2 0
4 Täby FC 1 0 0 1 0
5 Huddinge IK Innebandy F03 1 0 0 1 0

Match

IBF Hedemora F03

4 - 5
Ekholmshallen Linköping
16 september 2017
19:30

Pixbo F03

Referat

Referat: IBF Hedemora F03 - Pixbo F03

Hej på er!

Här kommer en sammanfattning i 2 delar över helgens härliga cup. Resten lilgger i finalreferatet.
På fredagen åkte vi upp till Linköping för att ta oss an Huddinge i Rydskolan. Det var ett mycket spänt gäng Pixbo-tjejer som sett fram mott denna match länge och det var nog inte lika uppspelt i omklädningsrummet som det brukar vara. Lite nerver och mycket förväntan låg i luften, hur ligger vi till spelmässigt, konditionsmässigt, har vi taktiken med, kan vi utföra under press och stress? Efter en ganska jämn uppstart i matchen så kom svaret på alla frågor och den var hur tydlig som helst.
Vår fysträning, hemläxa över sommaren, uppstart med högt tempo på träningarna hade gett oss rätt förutsättningar att prestera. "Bäst när det gäller" är en devis från 80-talets Willi Railo, guru inom idrottpsykologi, gäller även Pixbo F03.
Vi kunde summera fredagskvällen att vi är sagolikt bra just nu. Vi slog Huddinge med 9-2 och jag tror inte att jag ljuger om vi säger att det kunde bli mer?

Trötta och hungriga lyckade vi få i oss en middag på skolan bestående av endast gourmetmat..... Något medresta föräldrar inte lyckades få på hotellet.... eller :-) ?

Vi trodde tjejerna skulle vara trötta nu men ack vad vi bedrog oss, innebandyspel i korridorer, kortspel, chips och lite godis och vips var klockan halv tolv.... hmmm, kanske dags att sova? Vi skulle dock inte spela förrän 12:30 på lördag... så vi lät dem ha kul, men kl 01.00 var det tyst i alla fall.

På lördagen var det dags igen för match 12.30 mot Ale och vi kände oss väldigt laddade igen efter en lugn f.m.
En jämn start men utdelning efter 33 sekunder i matchen ger oss råg i ryggen.
En liten brasklapp i denna match är att i innebandy nickar vi INTE bollarna Thea..... en utvisning som vi klarade galant.
Det känns som vi har ett spelövertag matchen genom och efter 2-1 till oss i första perioden åker vi ifrån i andra och håller i princip 3 måls överläge resten av matchen som slutar 5-2 till oss.

Eftermiddagen vilar vi och kör lite kortspel, innebandyspel i korridorerna, tidig middag för att åka till match mot Hedemora kl 19.30. Hedemora var ett mycket fysiskt och spelstark lag visade det sig, påminner mycket om oss själva, med hög forechecking och löpstarka forwards som gjorde det tufft för oss hela matchen. 2-2 i första perioden och matchen är jämn och vi vet att vi möter det klart bästa motståndet hittills. En jämn andra period med ett visst spelövertag från vår sida gör att vi kan gå in i tredje med 3-2 i ledning och känslan är bra.
Snabba 4-2 och 5-2 efter 3,5 halv minut in i tredje gav oss lite utrymme att spela ut. Men ett riktigt tufft Hedemora lyckas ändå redusera med 7 minuter kvar till 3-5 och med 5 minuter kavr kommer även 4-5. sista 5 minuterna var nog rätt "svettiga" att titta på med en bedrövlig luft i hallen och ett jagande Hedemora så lyckades vi ändå hålla ut och Gruppsegerna var klar ! Nu väntar semi kl 08.30 på söndagsmorgoinen mot Täby !
Vi är fulla av beundran för dessa innebandytjejer och Hedemora... att de ens orkar spela innebandy i den luften som bjöds i hallen på kvällen är riktigt starkt. Det visar på en mycket bra grundkondition och inställning.

Tidig lördagsnattning, med släckt och tyst i rummet kl 23.15 var inte dåligt, men det var ett glatt och trött gäng som somnade hyfsat tidigt.

Resterande del 2 på finalmatchen referat.

Andra möten i serien

sön 17 sep 2017, 14:50 IBF Hedemora F03 - Pixbo F03 4 - 7